dilluns, 17 de novembre del 2008

Jo també sóc antinuclear!


"L’energia nuclear és incompatible amb un model energètic sostenible ja que no compleix cap de les seves premisses: no és econòmicament eficient, ni socialment justa, ni mediambientalment acceptable.

De fet, l’energia nuclear ha demostrat ser un fracàs econòmic, tecnològic, mediambiental i social, que ha causat ja greus problemes a la salut pública i al medi ambient: accidents nuclears, generació de residus radioactius impossibles d’eliminar i, a més, contribueix a la proliferació d’armes nuclears.

Abandonar l’energia nuclear és exclusivament una qüestió de voluntat política, perquè no hi ha cap problema tècnic, energètic o econòmic que ho impedeixi, i és l’acció més desitjable des del punt de vista de la seguretat i de la protecció del medi ambient i la salut.

[...]

El PSOE va guanyar les passades eleccions generals fent ús d’una sèrie de promeses, com la de tancar les centrals nuclears de forma progressiva i substituir-les per “energies netes, segures i menys costoses”, com diu el seu programa electoral.

Per tot això, demano al Govern que posi en marxa un pla de tancament progressiu però urgent de les centrals nuclears, començant immediatament per Garoña, la més vella i perillosa, i que prengui les mesures necessàries per fer possible un sistema energètic sostenible, basat al 100% en les energies renovables i en l’estalvi i l’eficiència energètica."


Uneix-te a la campanya de Greenpeace i Ecologistes en acció, jo ja ho he fet: www.yosoyantinuclear.org.